Blomsterløg

Blomsterløg lægges i jorden to gange om året.
 

De løg der blomstrer i foråret, som fx. vintergækker, tulipaner og krokus lægges i jorden i efteråret.

De løg der blomstrer i løbet af sommeren og efteråret, som fx. begonier, amaryllis og georginer lægges i jorden i det tidlige forår.


Store løg - store blomster
Som med andre indkøb skal du være opmærksom på kvaliteten, når du handler løg og knolde. Løgene må ikke være bløde og fugtige, men skal være saftspændte indeni og tørre på ydersiden. På denne måde sikrer du dig, at løgene har været opbevaret korrekt, hele vejen til dig som forbruger. Og at succesraten hjemme i haven bliver stor.
Et andet kvalitetstegn er løgene eller knoldenes størrelse. Det du står med i hånden hos planteskolen, er løgplantens madpakke. Og blomsternes størrelse afhænger direkte af, hvor meget de har fået at spise. Store løg giver altså store blomster. Derfor har Planteskole-Ringen indkøbt en række løg i størrelse XL.

Se nogle af de smukke knold- og løgplanter nedenfor.


Vi har omegnens største udvalg. Vi har alt fra krokus og liljer til georginer og amaryllis. Vores forårsløgssortiment indeholder mere end 200 forskellige løgvækster, der varierer i farve, blomsterstørrelse, højde og blomstringsperiode. Vores sommer og efterårsløgssortiment er også meget bredt og der er noget for enhver smag, så kom og se de mange valgmuligheder i Plante Oasen. Vi har også alt det tilbehør du skal bruge, når du planter løg. Som fx. håndskovl, rive, knæpude, havehandsker og løgbakker.   


 

Forårets blomsterløg:

Det er i efteråret, at du skal lægge dine forårsblomstrende løg i jorden, og vi vil have dem i butikken fra ca. sidst i august måned.

 

Sommeren og efterårets blomsterløg:

Det er i foråret, at du skal lægge dine sommerblomstrende løg i jorden, og vi vil have dem i butikken ca. fra februar måned.


Tulipaner i krukker
Haven skal være fyldt med de tidlige og sikre løg: vintergækker, erantis og krokus. De breder sig og er stabile år efter år. Heldigvis for det.
Det er sværere med de mange spændende sorter af tulipaner. Og der kommer nyheder hvert år. De fleste breder sig ikke – og syner måske ikke at så meget, når der står 10 stk. i et hjørne af haven.
Tulipaner er til gengæld perfekte i krukker. Her har man fuld fornøjelse af blomstringen. Og det er nemt at sammensætte matchende sorter. En stor fordel er endvidere at hele molevitten kan stilles væk når løgene har mistet glansen.
Sæt løgene tæt, 5cm imellem hvert løg, og gerne flere forskellige. Husk at kigge på blomstringstiden på pakken, så der ikke går alt for lang tid før den ene sort afløser den anden.Smukke farvekombinationer
Det er skægt at lege med farvepaletten i en krukke. Skal krukkens indhold have kontrastfarver som f.eks. lilla tulipaner og lime narcisser? Eller skal det være en elegant tone-i-tone komposition af forskellige lyserøde nuancer? Eller måske en helt hvid krukke, startende med vintergækker, hvide krokus og anemoner, senere hvide narcisser, hyacinter og til sidst tulipaner?

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld